Waar herkent u Italië aan?

Waar herkent u Italië aan?

5 markante Italië vertegenwoordigers in de wereld

Italië is een markant land. Het land aan de Middellandse Zee is op de kaart gemakkelijk te herkennen, want het ziet eruit als een laars met een hoge hak. Maar er zijn meer markante herkenningspunten waaraan u merkt dat met Italië van doen heeft, waar in de wereld u zich ook bevindt. Italië is namelijk het land waarin de maffia, Ferrari, Juventus, pizza en prosecco hun oorsprong vinden en die als een exportproduct de wereld overgegaan zijn. We vertellen er hier meer over.

1. De maffia

Sinds de jaren 1930 beroemd en berucht. Vooral door de Godfather Films beroemd waarin de van oorsprong Siciliaanse boeven op hardhandige wijze de scepter zwaaiden over New York. En dus ook berucht door deze aanpak. Maar wel altijd stijlvol in maatwerk kostuums en met Bolsonaro hoeden op het hoofd. De maffia heeft daardoor een echte cultstatus gekregen.

2. Ferrari

Ferrari is een Italiaans automerk dat in 1929 opgericht als raceteam en later ook legale straatauto’s ging maken. Ze worden in één adem genoemd met de Formule 1, waarin ze zeer succesvol waren. Maar ook de beroemde rode kleur van de auto is markant voor dit Italiaanse visitekaartje dat vooral veel luxe en glamour uitstraalt.

3. Juventus

Juventus is een van de oudste voetbalclubs van Italië die in Turijn haar thuiswedstrijden speelt. Zeer markant is het zwart-wit gestreepte shirt van de club. Door de aanwezigheid van Ronaldo in de selectie is Juventus alleen nog maar beroemder geworden.

4. Pizza

Wie kent het niet, wie eet het niet? Pizza! Deze gebakken deegbodem met kaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees heeft de hele wereld veroverd. Reden: altijd makkelijk, altijd lekker. En dat voor een geringe prijs. Wat een visitekaartje is dat, zeg!

5. Prosecco

Tot slot: Prosecco, een heerlijke Italiaanse wijn met bubbels. De wijn wordt overal ter wereld veel geschonken op feesten, bruiloften en andere speciale gelegenheden. Prosecco wordt wereldwijd gezien als een heerlijk alternatief voor de net zo feestelijke champagne. Maar ook gewoon als borrel is prosecco razend populair.

Heeft u andere Italiaanse grootheden waaraan we beslist een keer aandacht moeten besteden? Laat het ons weten via het contactformulier hier op de site.

Reageren is niet mogelijk.