Ontdek het IJsselmeer: een dagje zeilen!

Ontdek het IJsselmeer: een dagje zeilen!

Een gezellig dagje uit!

Met het mooie weer in aantocht begint ook het recreatieseizoen langzaam weer op gang te komen. Mensen die dagjes weg willen, lekker genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Het IJsselmeer is bij uitstek geschikt om van een heerlijk dagje recreƫren te genieten. In dit blog leest u meer over dit unieke gebied en wat een dagje zeilen op het IJsselmeer u te bieden heeft!

Meer over dit prachtige natuurgebied

Het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee, ligt tussen Noord-Holland en Flevoland. Dit gebied is niet alleen belangrijk voor de Nederlandse visserij, maar is tevens een prachtig natuurgebied. Hoewel dit gebied prachtige natuurschatten herbergt, is het ook nog steeds een belangrijke inzet van diverse steden en gemeenten om het gebied in te polderen en er woningbouw aan te leggen. Zonde! U vindt rondom het IJsselmeer oude vissersdorpjes zoals Andijk en Enkhuizen. Smalle straatjes, houten bruggetjes en idyllische haventjes maken deze dorpjes een ideale uitvalsbasis voor een gezellig dagje uit.

Beleef het IJsselmeer op een authentieke manier!

Lijkt het u niet leuk om het IJsselmeer eens op een unieke manier te beleven? Dat kan! Zeil eens een dagje mee op een authentiek zeilschip over het IJsselmeer en geniet vanaf het water van al het moois dat dit gebied te bieden heeft. Meer aan in een van de gezellige haventjes en geniet op een van de leuke terrasjes van een verkoelend drankje of.. een vers gerookt visje! De dorpjes rondom het IJsselmeer kennen een ongekende historische schoonheid. Wilt u meer over de geschiedenis van dit gebied leren? Breng dan tevens een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen! Tevens biedt dit gebied mooie stranden, wandelroutes en visstekjes. Ook biedt het water ideale omstandigheden voor kinderen en surfers. U zult uw ogen uitkijken tijdens het dagje zeilen op het IJsselmeer!

Enthousiast? Boek dan snel uw dagje zeilen!

Bent u enthousiast geworden en kijkt u ernaar uit om met de mooie lentedagen eropuit te gaan en het gebied rondom het IJsselmeer te gaan ontdekken? Dan is een dagje zeilen een uitstekende keuze. Vaar mee op de mooiste zeilschepen van Nederland en dompel u onder in al het moois dat dit natuurgebied te bieden heeft. Wij wensen u alvast een gezellige dag zeilen op het IJsselmeer toe!

Reageren is niet mogelijk.