Hoe organiseer je een goed feest?

Hoe organiseer je een goed feest?

Van een datum plannen tot een dj huren

Wil jij binnenkort een feestje organiseren? Omdat je jarig bent, omdat jullie (zoveel jaar) getrouwd zijn of omdat het bedrijf waarvoor je werkt iets te vieren heeft? Welke mogelijkheden zijn er dan allemaal? Wat moet je allemaal zelf doen? Of kun je dingen inhuren, zoals de catering en een dj? Wij zochten het graag voor je uit. Lees verder om te ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een feest met passend entertainment. Van het plannen van een datum tot het huren van een dj.

Stap 1: Bepaal het soort feest en de datum

Als je een feest gaat organiseren, is het aan te raden eerst bij jezelf en eventuele andere betrokkenen af te stemmen wat voor een soort feest het moet gaan worden. Wil je een ontspannen feest in een tuin geven? Met veel en lekker eten en rustgevende muziek op de achtergrond? Of zit je te denken aan een onvergetelijk feest in een feestzaal? Waarbij volop gedanst en gedronken wordt tot in de late uurtjes? Zodra je bepaald hebt wat voor een soort feest je wenst, is het tijd een datum te plannen voor dit feest. Je weet inmiddels waar je dit feest wilt houden, dus je kan eenvoudig met de locatie afstemmen wanneer jouw feest plaats gaat vinden.

Stap 2: Stel een gastenlijst en ‘boodschappenlijst’ op

Als je de locatie en de datum vast hebt gesteld, is het tijd te bepalen wie je allemaal op je feest wilt uitnodigen. Let wel, het is verstandig hier tijdens stap 1 al een globaal idee van te hebben. Het is namelijk niet slim een feestzaal te reserveren waar 200 gasten in kwijt kunnen, terwijl je maar een gezelschap van 30 man wilt uitnodigen. Het globale idee wat je eerder al had over het aantal gasten kan tijdens deze stap uitgekristalliseerd worden. Wie zijn deze gasten precies? Bedenk ook meteen wat ze waarschijnlijk willen eten en drinken. Aan de hand daarvan stel je een ‘boodschappenlijst’ op die je bij de locatie of een cateraar neerlegt.

Stap 3: Huur een dj en verzorg de afwerking

Locatie? Check. Gasten? Check. Hapjes en drankjes? Check. De volgende stap in de organisatie van jouw feest is het huren van een dj of een live artiest. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die een grote, verrassende selectie aan entertainers aanbieden. Kies bij voorkeur een bedrijf dat al jouw wensen op het gebied van licht en geluid kan vervullen. Schakel bijvoorbeeld een feest dj in die zijn eigen dj set en apparatuur meeneemt, opbouwt en naderhand weer afbreekt. Na het huren van de dj, wacht nog de afwerking. We hebben het dan over het maken en versturen van de uitnodigingen en het bedenken van de decoratie voor op het feest.

Succes met het organiseren van jouw feest

Kortom, van het opstellen van de gastenlijst tot het huren van de dj: jij kan aan de slag! Volg bovenstaand stappenplan en jouw feest is tot in de puntjes geregeld. Ga vandaag nog op zoek naar mooie locaties, een bewezen cateraar en een ervaren dj. Zodra jij jouw gewenste dj gaat huren, is het nog maar heel even wachten tot jouw topfeest!

Reageren is niet mogelijk.