Verandering in de standbouwsector

Verandering in de standbouwsector

Wat verandert er voor de standbouwer?

De standbouwsector is dringend toe aan verandering. De wereld verandert namelijk ontzettend snel. Van de standbouw wordt dit dus ook verwacht. Er wordt gesteld dat binnen 10 jaar maar liefst 40% van de bedrijven die in Nederland actief zijn, is verdwenen. Bedrijven die niet mee veranderen verdwijnen simpelweg ook. Dit heeft veel bedrijven in de standbouwsector doen besluiten stappen te zetten naar een passende, duurzame verandering. Enkele maanden geleden werd hierover een expertbijeenkomst gehouden: ‘CoCreation 2020’. Maar wat verandert er nou precies voor de standbouwer?

Duurzaamheid staat centraal

Tijdens CoCreation 2020 stond duurzaamheid centraal. De stellingen die gemaakt werden waren kritisch, indringend en scherp. Hanteer je als standbouwer straks geen duurzame aanpak? Dan is er geen toekomst meer voor je bedrijf. Daar komt het op neer. Ook werd gesteld dat elk merk dat zichzelf serieus neemt, duurzaamheid serieus moet nemen. Dit blijkt in de praktijk helaas wat tegen te vallen. Veel standbouwers hebben wel een duurzaamheidsstrategie op de website staan, maar werken nog steeds met hout, verf, pvc en UV-prints. En ze laden nog steeds grote vrachtwagens tot de nok toe vol om vervolgens een week lang aan de opbouw van een stand te werken. Dit moet anders kunnen.

Hier voldoet een duurzame standbouwer aan

Een duurzame standbouwer heeft het besparen van materiaal, tijd, energie en geld hoog in het vaandel staan. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Zo is het erg verstandig als een standbouwer een eigen werkplaats heeft. Op die manier kan deze alles in eigen beheer doen. Dit creëert korte lijnen. Ook hoeft er niks getransporteerd te worden tussen verschillende bedrijven. Een ander duurzaam voordeel is als de standbouwer naast de realisatie en opbouw van een stand, ook meteen de opslag verzorgt. Zo hoeft er voor een volgende beurs geen nieuwe stand gebouwd te worden, maar kan (desnoods met eventuele aanpassingen) de oude herbruikt worden.

Voordelen van een duurzame standbouwer samengevat

Een duurzame standbouwer:

  • Houd rekening met eventuele opslag
  • Maakt alles in een eigen werkplaats
  • Kan verschillende objecten maken
  • Rekent kosten per vierkante meter
  • Slaat uw stand op zolang u wenst

Bent u zelf op zoek naar een standbouwer? Houd dan deze kenmerken in uw achterhoofd.

Heeft u een standbouwer nodig?

Bent u op zoek naar een standbouwer? Kies dan ook voor een partij die bovenstaande voordelen verzekert. Dan weet u zeker over een duurzame stand te beschikken straks. Succes met uw zoektocht naar een geschikte standbouwer!

Reageren is niet mogelijk.