Een saunabezoek met de kinderen? Een aantal handige tips

Een saunabezoek met de kinderen? Een aantal handige tips

Een dagje sauna met de kids

Stel, u bent in de vakantie op zoek naar een leuk uitje met uw kinderen. Dan kunt u kiezen voor de dierentuin of een pretpark. Maar waarom gaat u niet voor de sauna voor kinderen? Net als de ouders hebben kinderen het ook altijd druk en daarom af en toe ook behoefte aan rust. Een bezoekje aan de sauna kan ze helemaal doen ontspannen. Laat uw kinderen dus niet achter bij de oppas, maar neem ze eens een keertje mee naar de sauna. Lees dit blog wanneer u meer te weten wilt komen over de voordelen van een saunabezoekje voor uw kinderen. Daarnaast geven wij een aantal handige tips.

Met uw kind naar de sauna. Waar moet u vooraf op letten?

Wanneer u heeft besloten om uw kinderen mee te nemen naar de sauna, is er een aantal punten waar u op moet letten. Ten eerste is het goed om van te tevoren te checken of kinderen ook mogen worden meegenomen. Niet alle sauna’s zijn namelijk open voor kinderen. Verder hanteren sommige sauna’s een minimumleeftijd van 12 jaar. Ten tweede zijn er een aantal spullen die u niet moet vergeten. Slippers en een badjas in de maat van uw kind hebben ze vaak niet op voorraad. Ten slotte kunt u uw kind ongeveer meenemen vanaf ongeveer 3 jaar (kleuter).

Tips tijdens het saunabezoek

Wanneer u in de sauna bent met uw kinderen, is het belangrijk dat zij niet te lang in een hete ruimte blijven. Vaak rekent men 1 minuut per levensjaar. Daarnaast kunnen de kinderen ook zelf aangeven wanneer zij het niet meer fijn vinden. Laat uw kinderen na het saunabezoek goed afkoelen. Ze hoeven niet perse in het dompelbad. Even rondzwemmen in het zwembad is al voldoende. Kinderen koelen namelijk heel snel af.

Voordelen voor lichaam en geest

Welke voordelen heeft een bezoek aan de sauna voor kinderen? Wij zetten de voordelen voor u op een rij. Naast dat het een ontspannende werking heeft, geeft het ook lichamelijk voordelen. Ten eerste is het goed voor de huid, omdat de huid goed gereinigd wordt door het zweten. Ook van binnenuit. Ten tweede is het goed voor je hart en de doorbloeding. Als laatste zorgt het voor de verbetering van je afweersysteem en je ademhaling. Ideaal wanneer uw kinderen vaak last hebben van een verkoudheid.

Het ideale uitje voor volwassene en kind

Heeft u al besloten om uw kinderen mee te nemen naar de sauna? Kies voor een fijne wellness, waar u in alle rust kunt genieten van de weldadige warmte van een sauna. Uw kinderen zullen het geweldig vinden. Een sauna voor kinderen is dus het ideale uitje voor zowel volwassenen als kinderen. Wacht dus niet langer, maar waag snel een bezoekje met uw kids!

Reageren is niet mogelijk.